Projects

TMG - Champion Station

Situated near Santa Clara’s new Levis Stadium, Champion Station contributes another asset to the quickening pace and growing visibility of a once-sleepy Silicon Valley neighborhood. Here is an example of how skillfully integrating indoor and outdoor spaces can raise the market value of an existing property.

Situated near Santa Clara’s new Levis Stadium, Champion Station contributes another asset to the quickening pace and growing visibility of a once-sleepy Silicon Valley neighborhood. Here is an example of how skillfully integrating indoor and outdoor spaces can raise the market value of an existing property.

  • City San Jose, CA

  • Year 2014

  • Size 90,000 sq ft

  • Team Primo Orpilla, Kelly Waters, Reema Farhat, Chris Lindes, Justin Ackerman, Sarah Dziuba, Jeorge Jordan

  • Photographer Jasper Sanidad

Campus Culture

Because dynamic companies are competing for top talent, every new workplace must stack up to the best. A building that creates the cross-traffic and activity level of a campus not only feeds the vitality of every tenant that occupies it, but replicates the university milieu that many of the people who will work there just left.

Outside Influences

O+A’s tenant improvement at Champion Station focused on outdoor amenities. Wrapping the large building in layers of landscaping and terraced seating, O+A’s design built new dimensions into what had been flat and featureless grounds. The cross-flow between large indoor common spaces and plaza-like outdoor areas rejuvenates and energizes both.

Making a Grand Entrance

Formerly the location of Cisco Systems, Champion Station announced its new identity with large-scale branding and environmental graphics in an entrance that, again, embraced the outdoors. Natural landscaping, a wall-of-glass entry, bicycle parking and outdoor seating combined to showcase the amenities-rich potential of the site for marquee tenants.

Scroll Up